Nie ste prihlásený login

2 in 1

Doma v kuchyni

19. 09. 2012



Jesenné maliny stále dozrievajú a keď som tak rozmýšľala, čo s nimi, spomenula som si na fotografiu tohto kríženca v jednej anglickej "presladenej" knihe o pečení, ktorú som si doviezla pred rokom z Londýna. Toto je dezert pre nerozhodných, resp. pre tých, čo stále nevedia jednoznačne povedať, čo im chutí viac - brownie alebo cheesecake? Tento recept spája obidve sladké klasiky do kopy a pridáva k nim bonus v podobe jemnej malinovej hornej vrstvy.

Malinové cheesecake-brownie

(zdroj inšpirácie: The Hummingbird Bakery)

Brownie
200 g tmavej čokolády, nasekanej
200 g masla
250 g cukru
3 vajíčka
110 g hladkej múky

Cheesecake
400 g krémového syru
150 g práškového cukru
1/2 ČL vanilkového extraktu
2 vajíčka

Malinová vrstva
300 ml šľahačkovej smotany
100 g práškového cukru
150 g malín + na ozdobu



Rúru predhrejeme na 170 °C.
Príprava brownie: Čokoládu roztopíme v mise nad parou. Zmäknuté maslo a cukor dáme do inej misy a vyšľaháme do hladka. Potom postupne po jednom zašľaháme aj vajíčka. Primiešame preosiatu múku. Na záver pridáme roztopenú čokoládu a vyšľaháme do hladkého cesta, ktoré vylejeme do brownies formy (štvorec cca 23 x 23 cm).
Príprava cheesecake: Krémový syr, vanilkový extrakt a cukor dáme do misy mixéru a vyšľaháme do hladkej hmoty. Postupne zašľaháme vajíčka. Hladkú krémovú hmotu vylejeme na brownie vrstvu, rovnomerne uhladíme a pečieme 30 - 40 minút, kým okraje nezačnú zľahka hnednúť. Stred koláča musí byť upečený, ale po potrassení formou sa má trochu kývať. Necháme úplne vychladnúť.
Príprava malinovej vrstvy: Maliny rozmixujeme s cukrom a keď nie sme leniví, môžeme túto zmes prepasírovať cez sitko. Vychladenú šľahačku vyšľaháme dotuha a opatrne k nej primiešame rozmixované maliny. Nanesieme na cheesecake vrstvu, uhladíme a dozdobíme čerstvými malinami. (Poznámka: Z kvalitnej hustej smotany sa vám podarí pripraviť relatívne hustú vrstvu. Ak však ostane šľahačka po zmiešaní s malinami príliš riedka, môžete ju zachrániť pridaním želatíny pripravenej podľa návodu na obale - len pozor, neprežeňte to s ňou).

Komentáre k článku


Meno: katka.hrncekvar Dátum: 19. 09. 2012 09:36:09
Adi, aký krémový syr používaš na cheesecake?


Meno: Dulce de leche Dátum: 19. 09. 2012 11:02:14
panecku,Adka..tak toto je dokonale !!!!..ved zato by som aj zabila :DDD :)


Meno: Adusha Dátum: 19. 09. 2012 11:08:00
Katka, väčšinou si kupujem philadelphiu v Rakúsku, ale aj u nás sa dá už kúpiť viacero druhov krémového syra. V maďarsku ešte nemám krémové syry zmapované ;) I keď, už som minule jeden kúpila, ale stále je tuším neotvorený v chladničke :)


Meno: Adusha Dátum: 19. 09. 2012 11:09:24
Maťka :-) ale prosím ťa, nepreháňaj :-) ja keď sa chcem \"utýrať\", pozerám tvoje receptíky ;) včera som takto namotala moju kolegyňu, sme slintali spoločne... pozerali sme tvoje staré veci, ba aj na MMB sme k tebe zavítali ;)


Meno: Adriana Dátum: 20. 09. 2012 23:21:03
Adka krasna farebna kombinacia...ako pekne si ho narezala... ten kusok vyzera tak lakavo... mnaaaaaam


Meno: Adusha Dátum: 21. 09. 2012 09:45:06
Adrianka dakujem :-)


Meno: Dulce de leche Dátum: 26. 09. 2012 15:50:30
Adushka,joj,tak to ste sa museli nasmiat na MMB :) teda aspon ja sa zabavam na vtedajsej mojej prezentacii a fotkam jedal :) mozno sa budem o par rokov rovnako zabavat na tej terajsej mojej prezentacii :)no,kiezby,lebo stale sa da kam zlepsovat ...


Meno: Adusha Dátum: 26. 09. 2012 16:25:43
ale maťka, nooooo, tvoje mmb recepty sú stále top na mmb ;) A stále pri nič človek slintá - už niekoľko týždňov sa chystám na tvoj mokka cheesecake, hmmm, už sa k tomu len dokopať ;)

Pre pridávanie komentárov k článkom musíte byť prihlásený.

Prihlásiť, alebo registrovať sa môžete tu  

 

food4fun © 2009 - 2017 | Všetky práva vyhradené   webdesign